27. Grand Prix Samobor

Posted on Posted in Uncategorized

Zlatna Nikolina Golomboš, brončane Lana Golomboš i Tia Škrljac

Ovaj vikend od petka do nedjelje održan je 27. Grand Prix u Samoboru na kojem je nastupalo 1600 natjecatelja iz 20-ak zemalja od Francuske, Danske, Izraela do Ukrajine i naših susjednih zemalja. Na ovoj velikoj karate manifestaciji na koju dolaze brojni reprezentativci, nastupali su i naši tigrići.

U petak 12.01.2018. nastupali su kadeti; Lucija Bunjevac, Ema Kardaš i Luka Stefano Ciprić. Lucija i Ema nastupale su u kategoriji kadetkinja -55 kilograma. Ema Kardaš je pobijedila prvo kolo, no u drugom kolu je izgubila od nesto iskusnije protivnice koja ju na kraju nije uspjela povući u borbu za treće mjesto. Lucija je u prvom kolu već imala oštru protivnicu te ovoga puta nije uspjela uzeti medalju. Luka Stefano prvo kolo je odradio s lakoćom, ali već u drugom kolu je zaustavljen od strane jačeg protivnika, te je i Luka ovog puta ostao bez medalje.

U nedjelju 14.01.2018. nastupali su u jutarnjim satima prema rasporedu kataši Vanja Šabić i Andreas Glavaš koji su u svojim kategorijama imali po 40 natjecatelja. Vanja Šabić u kategoriji učenica nije uspjela doći do medalje kao ni Andreas u kategoriji juniora. Ovo natjecanje je bilo vrijedno pogledati te su se vratili kuci ovoga puta bez medalje, ali s mnogo dojmova i želje za radom!
U popodnevnim satima prema rasporedu nastupale su Lana Golomboš, Tia Škrljac i Nikolina Golomboš. Lana Golomboš u kategoriji učenica -44 kilograma izvrsnim borbama stiže do polufinala, nije se uspjela probiti do finala, ali je uzela broncu. Tia Škrljac u kategoriji mlađih kadetkinja -40 kilograma nije posustalaja sve do polufinala. Nažalost u polufinalu nije pobjedila te je zauzela treće mjesto. Nikolina Golomboš počistila je kategoriju mlađih kadetkinja -54 kilograma i zablistala na samom tronu sa zlatom oko vrata.

Možemo reći da je sezona dobro počela, neki su uzeli medalje, neki iskustvo. Za Lanu, Tiu i Nikolinu ovo su veliki rezultati s kojima su započele godinu te se nadamo da će im i cijela godina biti tako uspješna. Čestitamo im svima i krećemo dalje u nove pobjede!